Toplogo

Spørgsmål/svar og kommentarer

AccuChek-008Nedenfor vil jeg bringe nogle af de spørgsmål/svar og kommentarer jeg har modtaget fra brugere af “værktøjet”, samt fra læsere i øvrigt. Alle spørgsmål/kommentarer bringes i en 100% anonymiseret form. Hvis du har et spørgsmål eller en kommentar, er du også velkommen til at skrive den direkte til mig på mailadressen swil@email.dk. Alle svar står i blå og kursiv.

Med venlig hilsen
Søren Wiilsbøll

21.03.2007 fra B:

Jeg er meget glad for dit regneark til blodsukker målinger men nu har jeg udfyldt det for en måned hvordan opretter man et nyt ark, det er måske meget simpelt men jeg er ikke god til regneark, kan du evt hjælpe mig på forhånd tak for hjælpen.

Hej B: Du gemmer det bare under et nyt navn, f.eks. månedens navn blodsukker032007.xls. Tryk på ”gem som”
Og er der problemer, så mail endelig igen.

15.02.2007 fra R:

Er der mulighed for, at du kan udvide kolonnerne, hvor blodsukkerværdierne noteres i, så man eksempelvis en dag kan tilføje et blodsukker mellem middag og aften? Evt. lave det sådan, at man kunne skrive tidspunkt for målingen på.

Hej R.: Jeg tager din idé med i fremtidig overvejelser om opdateringer af regnearket. Det vil dog gøre det så bredt, så det kan knibe med at printe det ud. Et alternativ, kunne være at skrive evt. afvigende målinger i bemærkningsfeltet?

07.01.2007 fra M:

Tusind Tak for et super initiativ, som jeg er sikker på bliver til stor hjælp for mange. Rart at der er nogen der tænker på andre, uden at tænke på profit.

26.12.2006 fra N:

Jeg synes, at dit program ser spændende ud og vil derfor gerne have mulighed for at sammenligne det med Accu-Chek Compass, som jeg har benyttet i ca. 4½ år med de begrænsninger, dette program har.

19.12.2006 fra B:

Tak for dit venlige svar. Jeg tror, jeg må have udtrykt mig lidt uklart. Det er ikke selve regnearket, jeg tænker på,
for det er godt nok, som det er. Det er den side, der hedder spørgsmål/svar og kommentarer under hjemmesiden.
Der er teksten sort på blå, og det kan gå an, så længe den blå ikke bliver mørkere, men dine svar er blåt på blåt,
og det er næsten umuligt at læse, i hvert fald for mig. Det var bare det.

Hej B. Jeg har nu fjernet baggrundsfarven, så siderne er lettere læselige også med små øjenhandicaps. :-)

17.12.2006 fra L:

Jeg blev meget glad da jeg læste du havde lavet et program, så vi alle kunne få lov at bruge, jeg er ny diabetiker med insulin, skal tage mange målimger her i starten, så det må være nemmere med dit program, så det vil jeg glæde mig til, mange tak mvh L.

02.12.2006 fra J:

Endelig et godt registeringsprogram. Overskuelig og let at bruge.

01.12.2006 fra L:

Jeg fik i foråret konstateret type 2 diabetes og er netop igang med diabeteskolen i Faaborg.
Både min kone og jeg finder kurset meget inspirerende og relevant.
Kunne godt tænke mig at prøve dit målingsskema !

30.11.2006 fra S:

Jeg synes at det er et godt produkt, du har lavet. Jeg er type to på insulin, og måler kun  to gange om ugen som et minimum. Jeg mener dog at jeg kan få noget ud af din (opfindelse) Dog forstår jeg ikke hvad du mener med at min behandler kan gå ind på din hjemmeside og læse mine målinger, det er ikke meningen at de skal lægges ud til offentlig beskuelse.

Jeg håber at det er ok at jeg sender din mail ud til de andre....

Tak for din mail. Nej det er bestemt ikke meningen dine målinger skal ligge "offentligt", som mine gør i øjeblikket.

Det er kun tænkt som en videreudvikling af programmet. Dvs. mulighed for du kan lægge data tilbage på hjemmesiden og at din behandler, så med din tilladelse (og en digital signatur), kan gå ind og se alene dine data og behandle derfra.

Og jo flere du sender min mail videre til, jo flere kan få gavn af regnearket. Så gør endelig det.

29.11.2006 fra M:

Godt initiativ, der er selvfølgelig en del ude i cyberspace, men det er enten for kompliceret at bruge og/eller på udenlandske sprog.

26.11.2006 fra B:

Elektronisk registrering af dine blodsukkermålinger Det er både nemt og hurtigt at overføre tal fra BS-måleren til PC'en, uanset hvilket mærke man bruger. Problemet er blot, at der kan man ikke gå ind og skrive, hvad man så tog af insulin, eller andre bemærkninger, som kunne være relevante. 
 
Og det er derfor, Sørens skema  er så bragende godt!
 
Men ellers skal man naturligvis bruge det, man selv synes er det bedste og nemmeste.

Helt enig.

26.11.2006 fra L:

Hvad gør jeg forkert når jeg indtaster insulindosis fx. 5,8 så retter den til 6 det er ikke korrekt grunden til den mærkelige dosis er jeg bruger pumpe.

Jeg havde ikke forudset, at der skulle være decimaler på insulindosering. Jeg sender dig hoslagt et nyt regneark, hvor decimaler også kan ses.

Tak for din hjælp, jeg retter nu alle fremtidige regneark.

26.11.2006 fra L:

Et flot stykke arbejde du har lavet dog kunne det være smart med et der var lidt mere forenklet for os 2´ere der ikke skal måle så tit men kun en gang om ugen.

Tak for din mail og tak for de pæne ord. Det er nok mest tiltænkt diabetikere, der måler mindst en gang dagligt – og tænkt som en erstatning for diabetesdagbogen på papir. Jeg har også type to, men måler 4 gange dagligt (er lige stoppet med insulin, som forsøg).

25.11.2006 fra C:

Det er ganske enkelt og formidabelt. Dermed er der overblik og styring. Mange tak og god Week-end

24.11.2006 fra B:

Det ser rigtig fint ud, flot lavet. Håber du har det godt med din diabetes. Computerprogrammerne til måleapparaterne har samme system med markering af målinger som falder ud over de ønskede.

Og jeg har også computerprogram til Accu-Chek, men dels er det ikke så overskueligt som regnearket og dels er det tanken, at behandleren (på sigt), kan hente patientens data på www.blodsukker.info (med patientens tilladelse og ved hjælp af en digital signatur). Og dermed er det ensartede data og ikke afhængig af forskellige måleapparater og om patienten har tilkøbt software fra producenten af måleapparaterne. Og endelig en denne løsning gratis.
 

24.11.2006 fra R:

Jeg synes, det lyder rigtig spændende. Jeg er på vej ud af huset lige nu og er først tilbage om 14 dage. Men jeg vil tage det med og udbrede kendskabét til det både på lokalmøder og til vore arrangementer.

24.11.2006 fra R:

Jeg Synes det er en hel vild fed ting du har fået lavet der... Stort tak herfra Aalborg

24.11.2006 fra P:

Ja der mangler faktisk noget. Noget meget vigtigt, et felt til indskrivning af ketonværdier, hvis man er så uheldig at have dette. F.eks ved sygdom.

Tak for dit "input", er det en eller flere værdier om dagen der skal registreres - det har jeg ikke personligt haft brug for og ved derfor ikke så meget om, idet mit blodsukker ikke har været så højt.

Meningen er, at regnearket bliver så godt som overhovedet muligt, og det kan det jo kun blive med hjælp fra andre brugere.

24.11.2006 fra P:

Er der mulighed for at sende den som vedhæftet fil til sygehuset.

Jeg bruger netop nu et andet system som jeg er meget glad for, men er dette bedre vil jeg da benytte det i stedet for.

Det jeg bruger nu kan jeg hente direkte fra blodsukkerapperatet og sende til syghuset. Det skulle I måske prøve og finde ud af om dette kan lade sige gøre med Jeres system.

Det ser ud til at være et godt program.

Du kan sagtens vedhæfte filen til sygehuset, men f.eks. Odense Universitets Hospital, hvor jeg går, tager ikke mod elektroniske registreringer - kun "diabetesbogen" eller f.eks. print fra mit regneark.

Tanken er, at behandlerne på sigt skal kunne se vores målinger på , hvis hver patient giver tilladelse til det.

Og da der er mange forskellige blodsukkerapparater, vil det være for dyrt at skulle lave, således data automatisk kan hentes - hellere at programmet er gratis. Og det er jo "kun" 4 tal om dagen.

23.11.2006 fra M:

Tak for din mail. Jeg har afgivet en bestilling på dit regneark.

Min umiddelbare og personlige kommentar til bestillingen er, at jeg er betænkelig ved at Diabetikeren ikke kan downloade det ”anonymt”, men er nødt til at sende navn, adresse samt e-mail.

Du skriver at det kunne gøres smartere i denne elektroniske tidsalder og det har du ret i. Derfor har næsten alle producenter af blodsukker apparater da også udviklet deres eget program og kabel der overfører måleresultater med målt værdi samt dato og klokkeslæt for målingen. Til forskel fra dit program koster de dog penge. Overfor firmaerne er man som køber anonym, da det kan bestilles hos leverandøren af blodsukkerstrimler, hvor diabetikeren er kunde i forvejen.

Jeg synes dog at du har lavet en flot stykke arbejde og en flot hjemmeside, og har bemærket at du allerede har sendt regnearket mens jeg har forfattet denne mail.

Jeg ser frem til at få prøvet regnearket, der ser rigtigt flot, overskueligt og anvendeligt ud..

Jeg vil naturligvis lade dine kommentarer indgå i overvejelser om man bare skal kunne downloade direkte fra nettet.

Men jeg synes der er en vis gensidig seriøsitet, ved at vi ved hvem hinanden er? Alle kan jo se hvem jeg er på hjemmesiden. Og ved modtagelsen af bestillerens mailadresse, sikrer jeg jo også at kunne sende opdateringer, når der sker forbedringer - foranlediget af Jer brugere.

23.11.2006 fra A:

Det lyder ganske spændende, jeg har bare lige et spørgsmål.

De værdier man skal taste ind - dem skal man selv finde i blodsukkerapparatets hukommelse? - ikke noget med alle de smarte løsninger de forskellige firmaer har til at komme online

Nej, der er intet ”smart” ved indlæsningen, det foregår fra apparatets hukommelse. Dertil findes der for mange apparater, hvis det skulle laves – og alt er jo gratis.

21.11.2006, fra D.:

Hvor er det et flot stykke arbejde og dejligt at nogle gider bruge tid på at gøre tingene lettere for andre.

Opdateret: 31.03.2009 - 23:41 - (c) Søren Wiilsbøll

 

 

WebNedergade49